• Veliki kozjak and Lubenovac

    from Hajdučki Kukovi
  • Krupa Canyon

    below Ravni Golubić
prev next

Ovdje se nalazi građa koja uključuje slike i putopise s izleta, karte, GPS tragove te razne druge dokumente vezane za planinarstvo i planinarske izlete.

Mali planinarski vodič - YAMG  (Yet Another Mountaineering Guide)

  • Stranice mog planinarskog vodiča sadrže malo, ali (nadam se) korisnih informacija za one koje žele posjetiti planinarske destinacije u Hrvatskoj i okolici. Informacije o destinacijama nisu dane strukturirane i cjelovito nego kao katalog ideja za izlete s dodatnim podacima.

  • Ideju za vodič sam dobio zatekavši jednom kolonu vozila (uglavnom Talijana i Francuza) koji su zbunjeno vozili po neasfaltiranoj cesti Mrkopalj-Jasenak koja je na njihovim kartama bila ucrtana kao asfaltirana (lipnja 2008. ista situacija je i na Google Maps!). Zalutavši u strogi prirodni rezervat Bijele i Samarske stijene nisu bili svjesni što su mogli vidjeti i doživjeti na samo pola sata do sat hoda od ceste.

  • Mali planinarski vodič - YAMG nalazi se ovdje

Planinarska fotografija

  • Fotoalbumi s planinarskim motivima nalaze se ovdje

Izleti

Najava izleta

Informacije o planiranim izletima u nadolazećem periodu potražite u članku Izleti

Ljetni pohodi - "Velebiti"

Mladalački zanos i zlatoroška nadahnuća tvrde jezgre (Vjeko, Nino i Dražen) potakli su rađanje ideje o višednevnom ljetnom planinarenju s kupanjem u moru (Vjeko). I od 1994. godine zajedno s mnogim drugim prijateljima ostvarili smo je (više puta), kao i mnoge druge... Ponosimo se, dogodili su se toliki "Velebiti", toliki drugi lijepi izleti, a mi smo još svi zajedno na istom svjetlom putu i "nikad nismo bili gladni, ni žedni, niti nam je bilo zima" (kako je rekao Nino).

O Velebitima 2002. - 2013. možete pročitati i pogledati ovdje

Zapisi s izleta

Kako bi djelomično osjetili atmosferu s izleta na kojima smo bili i pokupili dodatne informacije (ako planirate posjetiti te destinacije) pogledajte:

Planinarski izleti

Na ovom sajtu su postavljene moje osobne web stranice.

Ove stranice su nastale od stranica petrinja.dyndns-home.com, petrinja.myphotos.cc, hikers-blues.eu koje sam utemeljio i održavao.

Ima sajta je spoj imena poznatog galskog junaka iz serije stripova Avanture Asterixa, (autori; René GoscinnyAlbert Uderzo te Jean-Yves Ferri) i moga hobija - planianrenja. Kasnije saznah kako u hrvatskoj sinkronizaciji filma Asterix i tajna čarobnaog napitka (Asterix: The Secret of the Magic Potion) postoji mladi druid Planinarix (u originalu Teleferix), koji ima malo negativnu ulogu, ali mu biva oprošteno - mlad je i naučit će. :)

Više o meni pronađite pretražujući ove stranice te pogledajte stranicu O meni, gdje se nalazi i moja kratka biografija.

Zahvaljujem dobrim ljudima na danim sugestijama, ispravcima, jezičnim savjetima, prijevodu i lektoriranju (mami i Reneu za francuski, a Vandi, Sanji V. i drugima za engleski). Zahvaljujem Đuri Priljevi i tati na ustupljenim materijalima o Petrinji i Hrastovačkoj (Hrastovičkoj) gori.

Pridržavam sva prava na građu (tekstove, fotografije, GPS tragove...) s ovih stranica. Ovaj sajt je potpuno nekomercijalan, sponzoriram ga samostalno i nije dopušteno kopirati i koristiti sadržaj u komercijalne svrhe bez pismenog odobrenja.

Sve dobronamjerne primjedbe, pozitivne i negativne su dobrodošle! Uputite mi ih preko Kontakt forme (Kontaktirajte me..) ili na neki drugi način (kontakt podaci su na stranici O meni).

Zagreb, 18. srpnja 2020.
Dražen

:) Dobro došli na moje osobne web stranice!

Kreirane su u najboljoj namjeri kako bi svima koji lutaju bespućima interneta i nabasaju na nju predstavio svoje aktivnosti (prije svega planinarstvo, fotografiju, ali i druge hobije), te grad u kome sam odrastao - Petrinju i grad u kome sam rođen i sada živim - Zagreb.

Globalni web prostor nadopunio sam s nekoliko fotogalerija te malo informacija o planinarenju, najviše o destinacijama u Hrvatskoj, ali i u okolici. Te informacije grupirane su u stranice mog planinarskog vodiča te zapise s izleta i putovanja. Na stranici sa zapisima o izletima naći ćete i najave skorašnjih izleta.

Zagreb, 18. srpnja 2020.
Dražen