• Veliki kozjak and Lubenovac

    from Hajdučki Kukovi
  • Krupa Canyon

    below Ravni Golubić
prev next
×

Greška

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but travels/velebit/premuzic_trail/premuzic_trail-central_velebit_2013-07-25/slides/DSC01081.JPG is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

{gallery count=1 alignment=right width=240 height=240}travels/velebit/premuzic_trail/premuzic_trail-central_velebit_2013-07-25/slides/DSC01081.JPG{/gallery}

Ruta:

  • Zavižan - Rossijeva koliba - Alan
  • Alan - Ograđenica - Šatorina - Kugina kuća
  • Kugina kuća - Skorpovac - Bačića kosa - Oštarije

Trajanje: 3 dana

Ttežina: lagana, označena staza, otežano zbog duljine dionica , kraškog terena i nedostatka vode

Ukratko: U sklopu Ljetnog kampa 2013 HPD-a Zrin tri ženskatira (Anica, Ljilja i Nada) i dva mušketira (Šuco i Dražen) su prigodno obilježili 80-godišnjicu izgradnje Premužićeve staze njenim obilaskom u cijelosti - od Zavižana do Oštarija, umjesto feštanjem.

Preciznije, obišli smo cijelu stazu, izuzev dijela od Ograđenice do Skorpovca (zbog obilaska najvišeg vrha Srednjeg Velebita - Šatorine (1623 m)) i samog završetka (popriječili smo prema Prpi, nakon Dabarske kose), a poslije i feštali. Kako Anica iz ekipe reče, malo se ljudi danas naziva graditeljima, kao što se kaže za Antu Premužića. Za tri dana Velebitarenja, stegnuli smo remen hlača za jednu rupicu i nismo vidjeli ni medvjede ni poskoke, ali jesmo lisice, zečeve, srne i divokoze.

Fotoalbumi

GPS tragovi:

  • Prikaz tragova u GoogleMaps aplikaciji pogledajte ovdje.